Favoriete spellen voor stellen

Hoi! Zoals de titel al doet vermoeden, vandaag een blog over onze favoriete spelletjes. Een veel gezochte zoekopdracht in Google is bij ons 'Bordspellen voor 2 personen'. Het is over het algemeen best wel lastig om een leuk (bord)spel te vinden voor 2 personen, dat ook echt wat langer duurt. Niet zoals een potje Uno of pesten.

Hieronder deel ik onze favoriete bordspelletjes en een korte samenvatting van wat de bedoeling is.

Kolonisten van Catan
Voor N. om de hoek kwam kijken, kende ik dit spel alleen van naam. Het leek saai en niet mijn ding. Niets meer bleek minder waar! Kolonisten is één van onze Go-to spelletjes geworden! Nu zijn wij van die mensen die dan gelijk álles willen hebben, dus wij hebben de BigBox aangeschaft. In deze box zit het basisspel, de uitbreiding kooplieden & barbaren en een nieuw dubbelzijdig speelbord met Mallorca en New York. Ook bevat deze box een extra set roze (!!!!) speelstukken.


Tot op heden spelen wij alleen het basisspel van Catan en hebben we ons nog niet verdiept in de uitbreidingen hiervan. (Hey, we hebben wel een dreumes..) Maar hier gaan we binnenkort eens naar kijken met onze gezellige nieuwe buren. 

De bedoeling van Catan is om een handelsroute te bouwen. Deze handelsroute ligt aan diverse grondstoffen, die gelinkt zijn aan een nummer. Door het gooien van de dobbelsteen, heb je recht op deze grondstoffen. Als er dus bijvoorbeeld 3 wordt gegooid, krijgt iedere speler die aan een vakje 3 staat, een kaartje met die betreffende grondstof. Door het combineren en verzamelen van deze grondstoffen kun je weer steden en dorpen bouwen. Uiteindelijk is iedere stad 2 punten en ieder dorp 1 punt. De gene die als eerste de 10 (of naar eigen keuze aantal) punten haalt, wint!

Deze variant van Kolonisten van Catan duurt ongeveer 30 minuten.

Je vind onze Bigbox van Catan hier.






---------------------------------------------------------------------------



 

Ticket to ride: London
Dit is een uitbreiding van het originele Ticket to ride spel en eigenlijk lijkt het indirect wel een beetje op de regels van Catan. 
Het idee is dat je een zo lang mogelijke en zoveel mogelijk busroutes maakt met jouw kleur busjes. Dit doe je door middel van de voertuigen kaarten die je per beurt mag kiezen. Aan de zijkant van het speelbord liggen 5 open kaartjes en een stapel dichte. Ook ligt er een dichte stapel route kaarten. Door het combineren en verzamelen van deze kaartjes kun je kleuren combinaties vormen die een route maken op het bord. Ook heb je in je handen 2 route kaarten, die geheim zijn voor de overige spelers. Je probeert zo sneaky mogelijk deze routes te voldoen op het bord, en zorgt er voor dat je de route niet doorbroken wordt door een andere speler. Voor je eigen gemaakte routes krijg je op het eind veel meer punten! Uiteindelijk tel je alle routes op, de punten aantallen staan op het bord aangegeven, en dan is het simpelweg: De speler met de meeste punten wint!

Ticket to ride is een spel dat ongeveer 10 - 15 minuten duurt.

Je vind Ticket to ride: London hier.





Ticket to ride is #spon van Asmodee.
Neem een kijkje op hun website voor de leukste spellen en puzzels.

----------------------------------------------------------------------------


 30 Seconds
Moet ik iets uitleggen over 30 seconds? Wat is dit spel massaal bekent geworden de afgelopen 2 jaar en terecht! Natuurlijk is 30 Sec. een spel dat het leukst is om met bijvoorbeeld 6 mensen, 3 teams van 2, te spelen. Maar ook met z'n tweeën is het best goed te doen en niet geheel onbelangrijk; een goede training! Want dit is wel een gevalletje Practice makes perfect. 

Voor de mensen die de afgelopen 2 jaar onder een steen geleefd hebben, de bedoeling van 30 seconds is eigenlijk heel simpel. Als je op een geel vakje staat, leest iemand jou de gele kant van een kaartje voor. Op het kaartje staan 5 begrippen. Bijvoorbeeld George Clooney. De lezer heeft dan 30 seconden (je verwacht het niet) om jou alle 5 de begrippen uit te leggen. Je begrijpt dat dit met een noodgang moet en er dus veel "Uhh", "Aaaah!", "JAH?!" geroepen gaat worden. 5 begrippen goed raden gebeurt dan ook niet vaak, haha. Op de dobbelsteen die je vooraf gegooid hebt, staat een cijfer. 0, 1 of 2. Dit cijfer trek je af van het aantal goed geraden antwoorden. Heb je dus 4 begrippen goed en 2 gedobbeld? Dan mag je pion 2 stapjes vooruit. En op die manier is het gewoon de eerste die over de finish struikelt.

Wij spelen 30 seconds gewoon met het bord erbij. We lezen elkaar voor alsof we elkaars teampartner zijn en maken niet met opzet dingen extra moeilijk. Op deze manier kunnen we dit leuke spel veel vaker spelen. Tevens hebben wij de uitbreiding set aangeschaft, als je fanatiek speelt ken je de kaartjes zomaar allemaal uit het hoofd.

- 30 Seconds is nu in de aanbieding! -

Je vind 30 seconds hier en hier de uitbreiding set.








We spelen nog veel meer, zoals bijvoorbeeld Cards against HumaniyZeeslag, Cluedo, kaartspelletjes en Yahtzee, maar dit is momenteel onze top 3 van favoriete bordspelletjes. Ik hoop dat je er iets aan gehad hebt en wellicht enthousiast bent geworden om ook eens een ouderwetse spelletjes avond in te lassen, ik kan het iedereen aanraden! 

Fijne dag!
XO Fem

Sale juli 2019


Reacties

Populaire posts