De eerste keer bewust Sinterklaas vieren

Sinterklaas, het is ieder jaar weer een enorm spektakel. Al maanden liggen de pepernoten weer in de winkels en zijn de chocolade letters niet aan te slepen. Gisteren was het eindelijk zo ver, de beste man kwam aan in ons eigen Drachten. Lees hier onder hoe we dat hebben ervaren.



Zaterdag 16 november, de dag dat Sint aankomt in Drachten. N. had vorig jaar al een ideaal plaatje voor ogen, samen met zijn dochter naar de intocht. Ik zag dat niet zitten, een baby van nog geen jaar oud, al die drukte in de stad en natuurlijk de chaos rondom de zwarte pieten discussie. Dus we gingen niet. Maar dit jaar gingen we wel! Ik maak Esmé wakker rond 13:15 en hees haar in de kleren. Jas aan, sjaal om en pieten-pakje eroverheen. Om op te vreten! Solidair als ik ben, deed ik zelf ook een pieten-mutsje op, vooral ook omdat Esmé dan die van haar ook op hield. #momlife



Allemaal strak in't pak, stapten we op de fiets en gingen we op naar het centrum. Op de planning op Facebook stond 'Aankomt Het Carillon: 14:00', dus dat hielden we aan. We stappen rond 13:50 van de fiets en zien een hele menigte op ons af komen. Dat was geen goed teken. En inderdaad, sint was al onderweg met zijn route door het centrum. Shit. Dus op de gok liepen we maar gewoon de winkelstraat in. Esmé vond het prachtig, al die verkleedde kindjes, overal sintjes & pietjes! We hadden ook nog een ontmoeting met een échte roetveegpiet. Die vond ze toch wel een beetje spannend. Later kregen we bij de winkel van Klaas&Claus nog een knutselpakketje met een zakje pepernoten eraan. Al met al, super leuk georganiseerd! Ter hoogte van Doppio (einde van de winkelstraat) spotten we hem toch nog! Sint himself op 't hynder! Het kon Esmé allemaal weinig interesseren, die was veel te druk met de tijd van haar leven hebben, wandelend door de winkelstraten van Drachten. We zijn terug gelopen en weer naar huis gegaan, jammer van de intocht maar hey, we zijn er wel lekker even uit geweest én we hebben Sint gezien!



'Savonds mogen kindjes natuurlijk hun schoen zetten. Compleet vergeten natuurlijk, dus om 19:00 ging Esmé op bed en was er nog geen schoentje neer gezet. Dat kan natuurlijk niet, dus mem heeft 2 extra liedjes gezongen voor de beste man en dat heeft geholpen, want warempel, de volgende dag hadden we gevulde schoentjes! Wauw, wat leuk! Esmé kon haar geluk niet op toen ze vanmorgen beneden kwam. Na het ontbijt werd het cadeautje met veel enthousiasme open getrokken. Knijpfruit! YES! Wat een goed cadeau van sinterklaas! Die heeft natuurlijk gedacht 'Esmé krijgt op pakjesavond vást genoeg speelgoed en andere leuke dingen, laat ik het bij knijpfruit houden vandaag.' Ze was intens gelukkig. Knijpfruit krijgt ze niet meer zo vaak van mij, maar vindt ze wel héél lekker! Heit en mem zijn ook niet vergeten. Twee luxe chocolade letters, niks mis mee!

Bedankt Sint! Hadden jullie ook al een tof cadeautje in je schoen? 

XOXO Fem












Reacties

Populaire posts