Daddy DIY: Speelhuisje

 

Vandaag weer eens een super leuke DIY online, namelijk het maken van een speelhuisje! Alle props aan mijn wederhelft, die dit hele project (bijna) in zijn uppie voltooid heeft. Spookt dit idee ook door jouw hoofd? Lees dan snel verder.

Al een tijdje had N. het erover, een speelhuis bouwen voor Esme. Nu we 3 weken vakantie hebben kon het dan eindelijk worden. Na heel veel nadenken, meten, ontwerpen en schetsen, stond het eerste ontwerp op papier. Geïnspireerd door de typische Amsterdamse grachtenpandjes ging hij aan de slag.



Zoals je ziet is het oorspronkelijke ontwerp ook iets anders dan het uiteindelijke resultaat. N. heeft gekozen voor triplex van 6 mm dik. Dit zodat het niet zo'n enorm grof en zwaar bouwwerk wordt, maar een schattig en luchtig huisje. Triplex is een prijzige houtsoort, maar iedere cent waard. Het heeft een mooie houtstructuur en het is fijn om mee te werken. Na het ontwerp 396 keer gecheckt te hebben, heeft hij ook de latten voor het frame en de schroeven gehaald. (Tip van ons; Scoor je schroeven bij de Action! Scheelt super veel geld en zijn heel prettig). Maar als snel liepen we tegen het eerste probleem aan. De ontworpen voorkant paste qua formaat niet uit 1 plaat triplex. We hebben er dus voor gekozen om de voorkant én achterkant beide uit 2 delen te laten bestaan. Dit werkt eigenlijk wel heel prettig, omdat je op deze manier eerst de linkerkant helemaal uittekent en uitzaagt en je daarna simpelweg de rechterkant overtrekt. Door middel van het frame op de achterkant bevestig je beide zijden aan elkaar vast. Met een beetje plamuur zie je er niks meer van. 

 

 


Als je alles op maat gezaagd hebt, begint het schilder proces. Wij hebben ervoor gekozen om het gehele huisje wit te verven met de details oud roze. (Zie hieronder foto's van de betreffende verf kleuren die wij gebruikt hebben). Dit omdat het huisje best een groot object is in je woonkamer. Door het huisje dezelfde kleur te maken als de achtergrond, valt deze als het ware een beetje weg in de ruimte. Hierdoor oogt alles ook een stuk rustiger! Tijdens het drogen van de verf heb je mooi de tijd om de accessoires te maken, zoals de plantenbakjes. Deze hebben wij opgevuld met pur. De pur hebben we getrimd met een stanleymes en bruin geverfd. Daarna hebben we er kunstbloemetjes van de Action ingeprikt met secondelijm. Ook heeft N. een katrol gekocht bij de Action en deze lichtjes aangeraakt met de roze kwast, waardoor deze een verweerde look krijgt én bij het huisje past.

 

 


 

Wat je niet ziet op deze foto's is dat de rechterkant van het dak open kan. Door middel van scharnieren blijft deze omhoog staan. Aan de zijkant komt daar nog een toonbankje, zodat Esmé van haar speelhuisje ook een supermarkt kan maken, of een bakkerij, of een boekhandel. Multifunctioneel! Zodra dat deel is afgerond, zal ik daar nog een blog aan wijden. In principe is het dan een kwestie van af-plamuren, afschilderen en monteren die hap! En wauw, wat zijn wij onwijs blij met het eindresultaat! Esmé leerde 2 dagen voor het monteren het woordje 'Mooi!' dus die roept hele dagen niks anders.

 

 

Heerlijk, daar doe je het toch voor?


Heel erg bedankt voor het lezen en als je vragen hebt, mag je altijd een berichtje sturen!
XO Fem

(Alle accessoires in het huisje komen van H&M Home, #nospon)








Reacties

  1. Heel leuk! Goedenavond, doet u dit ook op bestelling? Zou dit super graag willen voor mijn dochtertje heb helaas twee linker handen 😂 zou u mij u antwoord kunnen geven via de mail naar maaikemartis.14@gmail.com en hoeveel het eventueel zou kosten. Groetjes 😊😊

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goedemorgen, zou u misschien de centimeters door kunnen geven zodat ik het huisje kan maken ? 😊

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts